De route van de Olijf in Málaga - 4 dagen

Korte Reisbeschrijving

De olijfboom is de boom bij uitstek van de Middellandse Zee. Volgens schattingen bestaat de olijfboom al sinds 45.000 jaar, en wordt in vele culturen beschouwd als een heilige boom vanwege zijn gezonde eigenschappen. Tijdens deze reis bezoekt u interessante culturele hoogtepunten in de provincie Málaga, die ook een olijfolie traditie kent. U bezoekt één van de meest bekende gebieden met olijfolie productie. Voor degene die van cultuur en geschiedenis houdt zijn daar ook belangrijke opgravingen te vinden die stammen uit het Stenen Tijdperk. De route komt ook langs een Natuurreservaat met een unieke kolonie roze flamingo’s in Europa.


Dag tot Dag Reisprogramma

DAG 1

Vanaf het vliegveld van Málaga leidt deze route u naar één van de meest monumentale stadjes van Andalusië. Deze bevindt zich in één van de meest bekende gebieden met olijfolie productie, en heeft de grootste olijfoliecoöperatie ter wereld. In zijn restaurants zijn er met deze olijfolie bereide lokale gerechten te proeven. Wilt u wat meer over olijfolie weten? Dan is zeker het Museum van de Olijfolie van deze coöperatie iets voor u. Daar worden de lokale ontwikkelingen van de olijfolie vanaf de Romeinse tijd tot heden tentoongesteld.


DAG 2

Voordat u de stad verlaat, kunt u in dit stadje de belangrijkste opgravingen uit het Stenen Tijdperk van Europa bezoeken, maar ook interessante architectuur uit de zestiende en achttiende eeuw. Aan de westelijke kant van deze stad, op zo’n 8 km bevindt zich een prachtige en bijzondere berg. Voor degenen die van natuur houden is een tussenstop mogelijk in het Natuurreservaat Laguna de Fuente Piedra waar u de grootste kolonie van roze flamingo’s van Europa heeft. De route gaat verder naar de regio van de witte dorpen en langs oneindige olijfboomgaarden.


DAG 3

Als u de route volgt, kunt u op een klein uur even een kijkje nemen in een dorp dat bekend is door zijn bijzondere, in de rotsen uitgegraven huizen. En verderop weer een andere klein dorp gelegen op een bergtop, ook met een uitstekende olijfolie traditie. Een kasteel en een monumentale tempel uit de achttiende eeuw bieden u hier een uitzicht dat de moeite meer dan waard is. Zo’n 20 km verder aan de voet van het gebergte ligt een dorp dat bekend staat om de unieke handgemaakte gitaren. Op ongeveer 3 km. is er een bekende “oliepersmolen”, opgericht in 1755 en een aangenaam en passend logeeradres dat echt bij deze route hoort.


DAG 4

Naar het zuiden ligt de stad Ronda met zijn prachtige uitzichten op de bijzondere natuur in de omgeving. De stad is gedeeltelijk in de rotsen gegraven en bezit nog de Arabische stadsmuren en de oude brug uit 1616. In Ronda kunt u verschillende kleine adellijke paleizen bewonderen. Ook herbergt de stad de oudste nog bestaande stierenvechters arena: de Plaza de Toros. Vlakbij Ronda is er ook een oude Romeinse vestigingsplaats te vinden, met een Romeinse theater dat in de rots is uitgegraven.Deze route verlengen

Deze route kunt u heel makkelijk verlengen met een aantal dagen aan de strand. Ook kunt u steden zoals het bekende Fuengirola of Marbella met zijn befaamde sporthaven Puerto Banus bezoeken.


Zoek uw reis
 
 
Inschrijven nieuwsbrief.