Burgos: Magische Middeleeuwen - 6 dagen

Korte Reisbeschrijving

Deze rondreis brengt u n aar Burgos, één van de belangrijkste historische regio’s van Spanje. Naast de gotische kathedraal, werelderfgoed sinds 1984, maakt u een mooie reis door de eeuwen heen. De stad Burgos telt ook een aantal prachtige monumenten, zoals Las Huelgas of La Cartuja. Daar kunt u het werk van middeleeuwse kunstenaars zoals de beeldhouwer Gil de Siloe oftewel Gil van Antwerpen en architect Juan van Köln bewonderen. Ook in Burgos staat het Paleis waar Filips de Schone stierf en de Spaanse Katholieke Koningen Columbus ooit hebben ontvangen.
In de regio bezoekt u onder andere de kleinste stad van Spanje, één van de mooiste voorbeelden van Romaanse kloosters uit de elfde eeuw en de meest populaire stad uit de Gouden Eeuw onder de regering van de koning Filips de Derde.


Dag tot Dag Reisprogramma

DAG 1

U vliegt naar Madrid en van daaruit rijdt u richting de eerste stad op deze route: de meest bekende wijnstad van de regio Burgos en de hoofdstad van het wijngebied Ribera de Duero.


DAG 2

Op iets meer dan half uur rijden ligt een zeer interessante historische binnenstad uit de zeventiende eeuw, die zijn bloeiperiode tijdens de regering van de laatste Habsburgse koningen kende. Hier heeft toen de rechterhand van koning Filips de Derde zijn macht uitgebreid. U kunt hier een stadswandeling maken zodat u geen details en sappige verhalen hoeft te missen. Op een afstand van 30 Km. is er een uniek voorbeeld van Romaanse bouwkunst uit de elfde eeuw te bezoeken: een klooster dat internationaal bekend is door zijn gregoriaanse gezangen. Voor degenen die van natuur houden is er vlakbij een prachtig natuurverschijnsel waar ook bijzondere dieren, waaronder roofvogels, zijn te zien.


DAG 3

Vandaag komt u na een uur rijden in de stad Burgos aan. Daar kunt u een bezoek brengen aan het Kartuizerklooster waar de ouders van de Castiliaanse Koningin Isabel van Castilië zijn begraven: Juan de Tweede en Isabel van Portugal. Het klooster werd afgebouwd tijdens de regering van Isabel van Castilië die een voorkeur had voor Vlaamse kunstenaars. Ook is het de moeite waard het Panteón van de Koningen, uit 1187, te bezichtigen. Dit was ook wel eens de plaats voor de ceremonie waarbij koningen tot ridder werden geslagen. ’s Avonds is er in de straten van Burgos meestal een levendige sfeer en de winkels zijn
tot 20:00 u. open.


DAG 4

Vandaag kunt u tijd maken voor het bezoeken van de fraaie gotische kathedraal van Burgos, sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst. Deze werd tussen de dertiende en de zestiende eeuw gebouwd. Ook in Burgos kunt u een wandeling maken langs de belangrijkste plekken waar de Spaanse ridder El Cid is geweest. En langs het Paleis waar bijvoorbeeld Filips de Schone stierf en de Spaanse Koningen Columbus ontvingen na zijn tweede reis naar Amerika. Voordat u deze stad verlaat is het aanbevolen om de typische chocolate con churros in één van de cafés of restaurants van de stad te proeven. Bijna elke moment van de dag is hiervoor geschikt.


DAG 5

Vanaf Burgos reist u richting de volgende bijzondere bestemming om de wortels van het oude Castilië te ontdekken. Na ongeveer één uur rijden zult u het belangrijkste klooster van het oorspronkelijke graafschap Castilië aantreffen. Daar zijn grafmonumenten te zien, die uniek zijn in Europa. Daar werden de eerste Castiliaanse koningen en andere adellijke personen begraven. Misschien lijkt dat nu niet zo, maar deze plek was tussen de 10e en de 12e eeuw het spirituele, economische en culturele centrum van het oude Castilië. Op iets minder dan 30 km. afstand ligt een middeleeuws stadje dat ook bekend staat als de kleinste stad van Spanje. Daar kunt u ook één van de meest authentieke verdedigingswerken van Castilië bezichtigen.


DAG 6

Vandaag kunt u naar het vliegveld van Madrid rijden. U kunt dan op een boeiende reis terugkijken, met veel indrukken over de vroege Spaanse geschiedenis.


Zoek uw reis
 
 
Inschrijven nieuwsbrief.