Architectuurreis Valencia - 6 dagen

Korte Reisbeschrijving

Tijdens deze reis maakt u kennis met de gevarieerde architectuur van Valencia door de eeuwen heen. De Stad van de Kunst en Wetenschap is bijna het symbool van deze kustplaats geworden. Het hele complex is grotendeels door de bekende hedendaagse Valenciaanse architect Calatrava ontworpen. Het wordt beschouwd als zijn meesterwerk. Het centrum van Valencia telt ook vele modernistische bouwwerken die u zult kunnen bewonderen. Naast de moderne architectuur heeft deze stad een mooi historisch centrum met o.a. zijn kathedraal - met de boeiende legende rondom de heilige graal - en de Lonja die als werelderfgoed door de Unesco is erkend. Tijdens uw verblijf kunt u van de gelegenheid gebruik maken om een wandeling te maken langs één van de mooie stranden van de Valenciaanse kust.


Dag tot Dag Reisprogramma

DAG 1

Aankomst op het vliegveld van Valencia. De eerste dag in Valencia kunt u aan het historische centrum besteden. De kathedraal met zijn boeiende legende rondom de heilige graal is zeker de moeite waard. Het monument is een mengeling van romaanse, gotische, barok en renaissance stijlen. Vlak daarbij ligt het museum met historische overblijfselen uit o.a. de Romeinse tijd. Tegen het centrum aan ligt het 10 km lange Turia Park dat als een groene long door de stad loopt.


DAG 2

De Lonja, opgenomen op de werelderfgoedlijst sinds 1996 en inspiratiebron voor de bekende architect Calatrava, mag u niet missen. Daartegenover ligt de Mercado Central, een mooi voorbeeld van Modernistische architectuur. Andere interessante gebouwen in modernistische stijl zijn de Estación del Norte en de Mercado de Colón. In het centrum ligt ook het Paleis van de Marqués de Dos Aguas, dat herbergt het keramisch museum, vertegenwoordiger van de Valenciaanse traditie van keramiek. Tenslotte, de Jardín de las Espérides van Valencia is een ideale plek voor een romantische wandeling.


DAG 3

Op de derde dag in Valencia kunt u de Stad van Kunst en Wetenschap bezoeken. Het is een enorm complex en afhankelijk van wat u wilt bezoeken heeft u meer dan één dag nodig. U kunt aan een rondleiding langs de verschillende gebouwen van het complex deelnemen. Die kan door een deskundige architect gegeven worden of door een gids die de mooiste delen en uitzichten van het complex voor u toegankelijk maakt. Het Paleis van de Kunst Koningin Sofia is uw aandacht zeker waard omdat het wordt beschouwd als één van de meest bijzondere creaties van Calatrava.


DAG 4

Als u dat nog niet heeft gedaan, kunt u ook de Serrano Toren en de Cuart Toren bezoeken, beiden toegangspoorten tot de oude stad die bewaard zijn gebleven na de afbraak van de muren rondom de stad. De rest van de dag kunt u besteden aan een verder bezoek aan de Stad van Kunst en Wetenschap. Daar kunt u ook de Hemisferic met zijn 3D filmtheater, het Wetenschapsmuseum met een expositie over natuurwetenschappen en het Oceanográfico bezichtigen. Afhankelijk van wat u wilt bezoeken, heeft u daar 1 à 3 dagen nodig.


DAG 5

Als u een compleet inzicht wilt krijgen in de Valenciaanse cultuur, dan mag u het Natuurpark van de Albufeira niet missen. Het heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 hec. Het bevindt zich buiten de stad op z’n 10 km. afstand. Het Park werd door de Arabieren “Spiegel van de Zee” genoemd en is traditioneel sterk verbonden met de rijstproductie. Een boottocht op de wateren van dit natuurpark is zeer de moeite waard en het is de beste omgeving om een goede paella te eten.


DAG 6

De terugreis na deze ontdekkingstocht in Valencia is vanaf het vliegveld van deze stad.


Zoek uw reis
 
 
Inschrijven nieuwsbrief.