Wijnreis Galicië - 6 dagen

Korte Reisbeschrijving

Een onvergetelijke rondreis langs schilderachtige en charmante Galicische dorpjes. Tijdens deze reis kunt u talloze wijnkelders bezoeken en de meest bijzondere wijnen uit Galicië ruiken, voelen en vooral proeven. Ook bevinden zich op de route drie wijnmusea en de omgeving biedt een prachtige natuur en typische Galicische huisboerderijen. Dagelijks kunt u zich laten verrassen door talloze culturele bezienswaardigheden en zult u smullen van de veelzijdige Galicische keuken. Kortom, een reis met lekkere gastronomie vergezeld van heerlijke streekwijnen voor de echte fijnproever!


Dag tot Dag Reisprogramma

DAG 1

Na uw aankomst in Santiago de Compostela kunt u een aantal uren besteden aan het bezoeken van deze prachtige stad. De stad is sinds 1985 als werelderfgoed erkend en wordt beschouwd als het eindpunt van de pelgrimsroute die vanui heel Europa te bewandelen is. De kathedraal is het symbool van de stad met zijn ‘portaal van de glorie’ dat het meest perfecte iconografische monument van de middeleeuwse beeldhouwer Meester Mateo is. Zo’n 50 km. rijden vanaf Santiago komt u aan het logeeradres, een mooi kleinschalige hotel in typisch Galicische stijl.


DAG 2

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de hoofdstad van de Albariño, waar het eerste merk van de D.O. Rías Baixas in 1904 werd geboren. Deze stad is ontstaan uit drie historische dorpen die aan de zeezijde met elkaar verbonden zijn. De prachtige historische sfeer nodigt uit tot een rondwandeling. Vervolgens kunt u een wijnmuseum bezichtigen dat in een molen is ondergebracht. De molen wordt door de getijden van de zee aangedreven. Ook bevindt zich hier het Etnografische Museum van Wijn, dat gebouwd is in een 16e eeuws huis.


DAG 3

Op deze dag kunt u een trip naar de natuurlijke haven van Santiago de Compostela maken, gelegen in las Rias Baixas. Deze kleine stad is bekend om haar typische Galicische huisboerderijen, Pazos genoemd. Daarna volgt u de kustroute naar een volgend dorp met indrukwekkende architectuur, waar u een befaamde wijnkelder kunt bezoeken. De route voert u ook nog langs een pittoreske haven. In de buurt heeft u de gelegenheid om een pionier in de productie van Albariño wijnen te bezoeken, die een geheel nieuwe technologie in gebruik heeft genomen.


DAG 4

Na het ontbijt gaan we op pad naar een locatie waar veel huisboerderijen met eigen wijnkelder zijn te vinden. In de omgeving kunt u de meest representatieve wijnproducenten bezoeken. Onder andere vier bijzondere en geheel verschillende wijnkelders: van befaamde wijnen in de internationale markt tot wijngaarden naast een tuin met meer dan 850 soorten camelia’s. Enkele kilometers verderop komt u langs wijnkelders, die zich onderscheiden door wijnen met een laag alcoholgehalte, hoge dichtheid en een intense purperen kleur.


DAG 5

Het is zeer de moeite waard tijdens deze rondreis een wandeling te maken langs de typische bouwwerken van Galicië: de hórreos en de best bewaarde watermolen van een schilderachtig dorpje. Ook kunt u vandaag wijnproeverijen beleven in weer twee andere speciale wijnkelders. Deze wijnen worden namelijk aangeprezen door de Vereniging van Traditioneel Wijnkelders van de Rías Baixas. Vanwege de beperkte productie zult u ze niet aantreffen op de internationale markten. Als het weer meezit, kunt u de rest van de dag volop genieten van de mooie witte zandstranden met het zeer heldere water.


DAG 6

U vliegt vanaf Santiago de Compostela terug naar huis. Daar kunt u zeker nagenieten van uw wijnbelevenis in Galicië.


Zoek uw reis
 
 
Inschrijven nieuwsbrief.